Redex d.o.o.

PRODAJA UGLJA

U našoj prodajnoj paleti konstantno raspolažemo sa slijedećim asortimanima uglja
Mrki ugalj „Banovići“Mrki ugalj „Đurđevik“Ligniti „Kreka“

Kameni Ugalj

Kameni ugalj je tamno sive do crne boje. Odlikuje se visokom toplotnom vrijednošću zbog čega se u najvećoj mjeri primjenjuje u industriji. Koristi se i u domaćinstvima za veće sisteme i instalacije grijanja koji mogu da podnesu veliku toplotnu vrijednost. Toplotne vrijednosti kamenih ugljeva kreću se od 23.800-36.000 kj/kg.

Naruči

Mrki Ugalj

Mrki ugalj ima tamno mrku poneki i tamno crnu ili plavičastu boju. Dosta je kompaktan i tvrd po sastavu. Koristi se u industriji i za grijanje u domaćinstvima za samostalne kotlovnice. Prednost je što ne zahtijeva često loženje kao kod lignita. Toplotna vrijednost mu je od 16.000-23.800 kJ/kg.

Mrki ugljevi i asortimani koji su u našoj ponudi eksploatišu se u Rudnicima mrkog uglja “Đurđevik” i “Banovići”.

Naruči

- Ligniti

Ligniti su braon do tamno sive boje. U njihovoj strukturi se može vidjeti da su oni porijeklom od drveta zato ga i zovu „drveni ugalj“. Dobro sagorijeva, koristi se u pećima na čvsto gorivo i za centralno grijanje. Toplotna vrijednost lignita iz rudnika “Kreka” koji su u našoj ponudi u ovisnosti od asortimana se kreće od 10.500-13.500 KJ/kg.

Naruči

Redex d.o.o. Banovići

PRODAJA DISTIBUCIJA


Prodaja i distribucija ugljeva je jedna od temeljnih poluga poslovanja Društva na čemu je Redex d.o.o. Banovići postao i po čemu je prepoznatljiv. Od 1997. godine prodajemo i distribuiramo sve vrsta ugljeva iz Tuzlanskog i Banovićkog bazena kupcima na prostorima jugoistočne Evrope.

Redex je kompanija sa velikom tradicijom u ovoj djelatnosti i kao potvrda toga je priznanje da smo 2008. i 2009. bili najveći izvoznici mrkih ugljeva iz BiH.

U našoj prodajnoj paleti konstantno raspolažemo sa slijedećim asortimanima uglja:
• Mrki ugalj „Banovići“ (kocka, orah, grah)
• Mrki ugalj „Đurđevik“ (kocka, orah, grah)
• Ligniti „Kreka“ (kocka, orah, grah)

Svojim kupcima Redex omogućava posebne uslove kupovine, odgođeno plaćanje za pravna i fizička lica i dr.

NARUČITE UGALJ

Ispunite Web formu i naručite željeni ugalj i količinu po vašim potrebama